Appelflappen van de plancha
Recepten

Appelflappen van de plancha

Zin in een heerlijk toetje van de plancha? We hebben in het weekend geprofiteerd van het heerlijke lenteweer en hebben ons verwend met gebakken appelringen van de plancha, of liever gezegd appellfappen van de plancha. Iedereen enthousiast en het was echt geweldig! Een snel en eenvoudig dessertrecept van de grill en geniet ervan vers bereid in de tuin.

De plancha grillplaat als ideale combinatie

Zoals we je al vertelden is een plancha gewoon een ingenieus accessoire en mag naar onze mening in geen enkele barbecuehoek ontbreken. We horen keer op keer dat velen niet weten welke verschillende menu’s en geweldige recepten er op een plancha grill kunnen worden bereid. Natuurlijk is er veel meer bij het BBQ-ontbijt dan de klassieke Ham & Eggs. In principe kun je er bijna alles op bereiden.

Appelflappen van de Plancha

Ingrediënten

4 Appels
300 Gram Volkoren meel
3 Eieren
1/4 Liter Bier
1 Snufje Zout
1 Snufje Kaneel
2-3 Eetlepels Bruine rietsuiker

Bereiding

Meng voor het bierbeslag de bloem, eieren, bier, wat zout en kaneel in een mengkom tot een glad beslag. Dit mag niet te vloeibaar zijn, anders plakt het niet aan de appelstukjes. Als je je nu afvraagt ​​waarom er geen bakpoeder in het beslag zit? Dit wordt voor ons al gedaan in het bierbeslag door bier toe te voegen. De gist geeft je hier genoeg rijsmiddelen, en we willen niet dat het deeg te veel rijst, het is voldoende als het een mooi en luchtig laagje om de appel vormt. In de tussentijd kun je de plancha grillplaat het beste op je grill bereiden en opwarmen. Hierbij is het belangrijk dat de plancha echt heet is als je de appelstukjes erop legt!

De appels worden snel bruin, dus schil de appelschijfjes vlak voor het bereiden en haal het klokhuis eruit. Dit werkt het beste met een kernboor, omdat je de ringvorm wilt behouden. Snijd de appel in ringen of plakjes van ongeveer 1 cm dik.

Smeer wat olie op de hete plancha bakplaat en dompel de appelstukjes aan beide kanten kort in het bierbeslag. Dit werkt het beste met je vingers, dan leg je ze direct op de hete plancha. Bak de appelschijfjes in het bierbeslag aan beide kanten goudbruin.

Om de gebakken appelschijfjes gemakkelijkuit te laten lekken, kun je ze op 2-3 lagen keukenpapier leggen.

Schik vervolgens de appelstukjes in het bierbeslag direct op de borden en bestrooi met een snufje dessertliefde. Een kruidenmix van kaneel, rietsuiker, karamelsuiker, een vleugje citroen en vanille suiker. Dit smaakt er heerlijk bij.

Wil je er iets zuurs bij serveren, of gewoon om de smaak af te ronden, dan past een lepel aalbessenjam of aalbessengelei er perfect bij.

Uiteraard is het ook perfect uit te breiden met een bolletje ijs. Of natuurlijk met wat poedersuiker. Serveer de goudbruine appelschijfjes uit de plancha terwijl ze nog warm zijn.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.