Koop de juiste plancha grill
Planchagrill

Koop de juiste plancha grill

Bij het kopen van een plancha grill zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Zodat ook je de juiste plancha grill kunt vinden, hebben we hier de belangrijkste aankoopcriteria voor je samengevat.

Hoe groot?

Het formaat van een plancha-grill is belangrijk, want als de grill te klein is, kun je de plancha niet goed gebruiken. Het is ook belangrijk dat de grill voldoende verwarmingsruimte heeft, zodat de plancha gelijkmatig wordt verwarmd.

Makkelijk te hanteren?

Let bij het kopen op de bediening. Een plancha-grill moet gemakkelijk te gebruiken zijn. De plancha moet gemakkelijk opwarmen en een gelijkmatige warmte ontwikkelen. Bovendien moet de plancha-grill gemakkelijk schoon te maken zijn.

Welk materiaal?

Let bij het kopen van plancha-grills op de materialen waarvan de grill is gemaakt. De meeste grills zijn gemaakt van gietijzer, dat een hoge thermische geleidbaarheid heeft en dus zorgt voor optimale grillprestaties. Andere materialen, zoals roestvrij staal of keramiek, werken ook goed voor het grillen van voedsel. Bij RVS is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het grillrooster niet te gevoelig is en makkelijk schoon te maken is. Bij keramische grills moet erop worden gelet dat ze hittebestendig zijn, anders kan het gevoelige keramiek gemakkelijk worden beschadigd.

Accessoires

Als accessoires voor plancha-grills kunnen meestal een grillrooster, een grilldeksel en een grillplaat worden gebruikt. Het grillrooster moet indien mogelijk worden geëmailleerd om een ​​hoge hittebestendigheid te garanderen. Het grilldeksel kan worden gebruikt om de warmte in de grill te houden, wat de grillervaring beter maakt. De grillplaat is belangrijk voor het plaatsen van het gegrilde voedsel op het grillrooster. Het moet zo dik mogelijk zijn om een ​​gelijkmatige warmteverdeling te garanderen.

Veiligheid is belangrijk

Let bij het kopen van een plancha-grill op een paar belangrijke veiligheidsmaatregelen. De grill moet een geïntegreerde oververhittingsbeveiliging hebben die het apparaat automatisch uitschakelt als het oververhit raakt. Daarnaast moet de grill een thermostaat hebben waarmee de optimale grilltemperatuur kan worden ingesteld. Daarnaast moet de grill een veiligheidshandgreep hebben waarmee het apparaat tijdens het grillen veilig kan worden vastgehouden.

Prijs

Plancha grillen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 20 euro. Er zijn echter ook modellen die tot enkele honderden euro’s kunnen kosten. Voordat je een aankoop doet, moet u daarom goed nadenken over wat u precies belangrijk vindt. Is een hoogwaardig materiaal belangrijk of is het misschien wel cruciaal dat de grill ook geschikt is voor grote hoeveelheden? Wil je veel grillen, kies dan zeker voor een model met een groter grilloppervlak.

Plancha bakplaat of elektrische plancha grill?

Er zijn eigen twee verschillende types. Een bakplaat die je op de barbecue kunt plaatsen, welke natuurlijk wel passend moet zijn voor jouw barbecue, en een elektrische plancha grill (stekker in het stopkontakt en grillen maar).

De volgende online bedrijven hebben een assortiment van verschillende mogelijkheden.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.