Nasi goreng buiten maken op de barbecue of grill?
Recepten

Nasi goreng buiten maken?

Nasi goreng buiten maken op de barbecue of grill? Het woord plancha hoor je nu overal. Maar wat is het en heb je het echt nodig? Hoewel de plancha oorspronkelijk uit Spanje komt, wilde ik de plancha gebruiken om een ​​heerlijke nasi goreng (die niet eens Spaans klinkt) tevoorschijn te toveren. Het moet snel en gemakkelijk te doen zijn.

In tegenstelling tot een klassiek grillrooster is de plancha een gladde plaat die op de grill wordt geplaatst om voedsel zachter en aromatischer te bereiden. Voor mij is de plancha gewoon een superleuk idee om meerdere gerechten tegelijk buiten op de grill te bereiden zonder constant van pot en pannen te hoeven wisselen. Het doel van de plancha is een gelijkmatige warmteverdeling over het gehele grilloppervlak. Het doel is om een ​​indirecte, volledige oppervlaktewarmte van 300 graden te gebruiken, zodat de vloeistoffen niet verdampen maar zich als druppels op de plancha verzamelen om de smaken op het eten te behouden. Ik kan je vertellen, deze zomer is het tijd voor plancha.

Waarom?

Het is gewoon geweldig hoe snel het eten klaar is en hoeveel geweldige dingen je op een plancha kunt bereiden. Ik heb gekozen voor de Weber gietijzeren plancha (zie hier de beste plancha grillen) omdat gietijzer de warmte gelijkmatig verdeelt en vasthoudt. En omdat de plancha ook een gladde emaille antiaanbaklaag heeft, is hij heel gemakkelijk schoon te maken. Zo heb ik het graag en als ik bedenk dat ik tegelijkertijd vlees, groenten en rijst op de plancha heb gebakken en tegelijkertijd eieren heb gebakken, dan verspreiden zich nog meer geluksgevoelens. De keuken is nog nooit zo schoon geweest nadat ik heb gekookt. Ik overweeg om in de zomer alleen buiten op mijn barbecue en plancha te koken.

Strikt genomen is mijn nasi goreng een nasi goreng speciaal omdat hij gemaakt is met ei, maar laten we niet kieskeurig zijn. Ik kook de rijst meestal de dag ervoor of in de ochtend, dan heb ik de nasi goreng in minder dan 15 minuten klaar op de grill.

Recept Nasi goreng op de plancha

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten

1 Kipfilet van ca. 600 g, in kleine hapklare stukjes gesneden
400 Gram Voorgekookte rijst
1 Bosje Lente-uitjes, in ringen gesneden
1 Ui, fijngesneden
1 Teentje Knoflook, fijngehakt
1 Theelepel 5-kruidenpoeder
3 Eieren
Sojasaus
Sambal Oelek
Zonnebloemolie

Bereiding

  1. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
  2. Doe de stukjes kipfilet in een kom en meng met 5 theelepels sojasaus en het 5 kruidenpoeder, dek af en laat 30 minuten in de koelkast staan.
  3. Verwarm de plancha voor, doe wat olie op de plancha en bak de kipfilet erop.
  4. Voeg op een ander deel van de plancha wat olie toe en fruit de ui, knoflook en bosui aan, meng met de kipfilets.
  5. Breng op smaak met sojasaus en sambal.
  6. Leg de voorgekookte rijst op de plancha en laat deze lichtjes bruin worden.
  7. Breek ondertussen de eieren op de plancha, laat opstijven, keer en snijd in grote stukken. Meng vervolgens alles goed en breng eventueel op smaak met sojasaus of sambal.
 | Website

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.