Ontbijtspek met ei van de plancha
Recepten

Ontbijtspek met ei van de plancha

Ontbijtspek met ei van de plancha, een stevig ontbijt waar je niet echt veel moeite voor hoeft te doen. Voor veel mensen gaat er niet boven een stevig ontbijt, maar daar heb je toch altijd een keuken en pannen voor nodig? En dat is vaak wat lastig op een hotelkamer, en ook op de camping is het niet altijd even makkelijk om vroeg op de ochtend te moeten koken op een klein gasstelletje.

Met een plancha grill wordt het allemaal een stuk makkelijk. Het neemt niet veel plek in beslag, dus je kunt gewoon op een balkon of op de camping grillen, en ontbijtspek met eieren is ook op deeze grill in no time klaar.

Recept ontbijtspek met ei van de plancha

Het onderstaande recept is voldoende voor 4 personen, 2 eieren per persoon en 2 plakken ontbijtspek per persoon.

Ben je met meer of minder mensen kan de hoeveelheid simpel worden aangepast.

Ingrediënten

8 Plakken ontbijtspek
8 Eieren
Boter
10 Cherry-tomaten
SnufjeZout
Snufje Zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de Plancha grill tot 200 graden.
  2. Laat de boter smelten op plancha en gril het ontbijtspek aan beide kanten knapperig.
  3. Doe nu de eieren voorzichtig op de plancha grill, laat de eiwitten stollen en bestrooi met een beetje zout en zwarte peper.

Het perfecte ontbijt van de grill is klaar! Snel en gemakkelijk gemaakt, op de camping of op het balkon thuis.

Tip

We raden aan om sneetjes brood aan beide kanten tegelijk kort te grillen, besprenkelen met een beetje boter en balsamicoazijn en vervolgens de eieren met spek serveren voor een gezond ontbijt.

Andere opties om te variëren zijn met stukjes fruit, die je op de plancha grill kunt grillen, zoals stukjes appel, banaan, of verse ananas. Ook kun je gerust van stukken ui, paprika, of courgette erbij grillen.

Of natuurlijk een beetje op de Engelse toer, en er wat saucijsjes bij grillen.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.