Perfecte vis van de plancha grill
Planchagrill

Perfecte vis van de plancha grill

Als de zon schijnt en je vrienden of familie komen barbecueën, probeer dan eens iets nieuws! Breid je grillbuffet uit en grill heerlijke vis, het zal je een heerlijke smaakbeleving bieden. Met een plancha grill tover je naast het grillen van groenten, vlees en fruit ook heel eenvoudig een uitstekende culinaire verwennerij met vis. Er zijn veel manieren en recepten voor het bereiden van zeevruchten en vis op de plancha grill.

Probeer verschillende variaties zoals gamba’s aan een spies en zalmhapjes of verras je gasten met een verfijnde, sappige tonijnburger. Naast garnalen of tonijn zijn ook vissoorten zoals meerval, forel of roodbaars zeer geschikt om te grillen. In de toekomst blijft geen wens onvervuld en heb je een echt alternatief voor vlees en worst.

Je kunt je groenten gemakkelijk als bijgerecht naast de vis bereiden en tegelijk met het hoofdgerecht serveren. Serveer met een perfect gekoelde witte wijn en geniet van de maaltijd.

Vis is bijzonder snel klaar

Een grote kracht van de plancha grill is de zeer korte tijd tussen het in de rij van de winkel staan ​​en het serveren van de vis. De plancha grill heeft slechts 3 minuten nodig om 350 °C te bereiken. De daaropvolgende bereidingstijd van de vis is geheel afhankelijk van de dikte van de vis. Als vuistregel kun je ongeveer 3 tot 4 minuten per centimeter vis berekenen bij een temperatuur van 300 tot 350 °C. Halverwege moet je de vis een keer draaien, dan staat niets een perfect gegrilde vis en een heerlijke maaltijd in de weg. Pas op dat je de vis niet te lang op de grill laat liggen, anders verliest hij zijn sappige smaak, verliest de vis zijn vocht en valt uit elkaar.

Na het grillen van vis is voor het grillen van vis?

Om de smaak van de vis niet te vermengen met die van andere gegrilde producten, dient je de “werkuitrusting” na het grillen van vis schoon te maken, voordat je bijvoorbeeld verder gaat met de worst of groenten. Het schoonmaken van de plancha grill is heel eenvoudig en kost weinig tijd. Om schoon te maken en ook om de geur te verwijderen, wat vooral belangrijk is bij vis, kun je een spatel gebruiken om een ​​scheutje azijn toe te voegen. Deze wordt eenvoudig op de nog warme grillplaat gedaan en de visresten kunnen vervolgens eenvoudig worden verwijderd met de eerder genoemde spatel. Om door te gaan met grillen, moet je de plancha afvegen met olie (bijv. plantaardige olie) en een doek om ervoor te zorgen dat het volgende voedsel perfect wordt gegrild.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.