Perfect vlees van de plancha grill
Planchagrill

Perfect vlees van de plancha grill

Velen kennen alleen grillen op een barbecue en associëren het met perfect gegrild vlees. Met de plancha kun je deze grillmethode echter ook gebruiken en snel perfect vlees “à la plancha” bereiden, gemakkelijker dan je vooraf zou denken. Zelf veel makkelijker dan bij de meeste barbecues. Voorbij zijn de dagen van grillaanstekers, houtskoolbriketten en zoekgeraakte aanstekers, want de gas- of elektrische plancha grill is in een paar simpele stappen klaar voor gebruik en niets staat een grillfeestje in de weg.

Bij temperaturen tot 350 graden bereikt de grill een optimale temperatuur voor vlees. Want bij deze hoge temperaturen verdampt er geen vloeistof, maar verandert het vocht in het vlees in parels die boven de hitte drijven en worden opgevangen in de planchero, de opvangbak, die de meeste plancha’s stanndaard hebben. Bovendien slijten bij deze hoge temperaturen de poriën van het vlees, waardoor suikers karamelliseren en het vlees bijzonder intensief zijn natuurlijke smaak behoudt. Met de plancha proef je de natuurlijke smaak van het vlees, je kunt het gerust zonder sauzen eten. Maar je kunt saus ook gebruiken om het vlees op de grill te blussen, en nog emer smaak te geven.

Barbecueplezier voor het gezin of met vrienden

Alles wat op een “normale” grill kan worden bereid, is geschikt om op de plancha-grill te grillen: steaks, karbonades, filetsteaks, worstjes, gehakt – van rund, varken, gevogelte, lam. In stukken of in kleine stukjes gesneden, onbehandeld of gemarineerd. Door de zachte bereiding behouden alle ingrediënten hun eigen smaak, zodat er voor ieder wat wils is. Verras familie en vrienden op je volgende barbecue met een unieke smaakbeleving.

Op het grote oppervlak van de plancha grill kun je niet alleen genoeg vlees en worstjes klaarmaken voor een grote groep, het is ook mogelijk om naast het vlees een heerlijk groentebijgerecht of een heerlijk fruitdessert te bereiden. En als je niet van het klassieke gegrilde vlees houdt, is het bereiden van vis ook gemakkelijk op de plancha. De gecoate gietijzeren plaat is ook gemakkelijk schoon te maken en neemt geen andere geurtjes op. Hierdoor kunnen alle gerechten achter elkaar worden bereid op de elektrische of gasgrill zonder tussendoor schoongemaakt te hoeven worden.

Gewoon vlees grillen

De plancha heeft verschillende warmtezones. Dit is vooral handig bij het grillen van het perfecte stuk vlees. Grill het vlees in het midden van de hete plancha. Om een ​​knapperige buitenkant te krijgen, moet je het stuk vlees halverwege een keer omdraaien. Zodra je de gewenste bruiningsgraad hebt bereikt, laat je het vlees rusten in een minder hete hoek van de plancha zodat het bloed zich door het vlees kan verspreiden en het stuk zijn malse en sappige smaak krijgt. Niets staat jouw perfecte barbecuegenot in de weg.

 | Website

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.