De lekkerste American pancakes van de plancha grill
Recepten

De lekkerste American pancakes van de plancha grill

Amerikanen zijn dol op hun luchtige pannenkoeken. En omdat alles daar wat groter is, zijn de American pancakes dat ook. Pancajes zijn dikker dan klassieke pannenkoeken en worden oorspronkelijk met ahornsiroop gegeten.

Om ervoor te zorgen dat de American pancakes van de grill perfect uitkomen, wordt de grill eerst goed voorverwarmd. Gebruik een plancha grill om de zoete pannenkoeken te bakken. Met een plancha grill krijg je een perfecte, gelijkmatige warmteverdeling, waardoor de pannenkoeken heerlijk egaal bruin worden.

Gegrilde Amerikaanse Pannenkoeken

Met de ingrediënten maak je de lekkerste american pancakes Als de plancha grill is voorverwarmd, zet je hem iets lager en bestrijk je het grilloppervlak met een beetje olie of boter. Als alternatief kun je ook bakspray gebruiken. De beste manier om het pannenkoekenbeslag te verdelen is met een pollepel. Leg een portie deeg op de hete gietplaat en spreid het uit in vorm. Niet te groot in diameter.

De pannenkoeken op de plancha rijzen heerlijk gelijkmatig.

Heerlijke pannenkoeken met ahornsiroop en frambozen.

Ingrediënten

1 Ei
1 Zakje Vanillesuiker
200 Gram Meel
1 Zakje bakpoeder
Snufje Zout
Melk
Boter
Ahornsiroop
Frambozen

Bereiding

  1. Ei scheiden in dooier en eiwit. Klop de eidooiers met de vanillesuiker romig in een kom.
  2. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
  3. Roer met een garde het bloemmengsel door het eidooiermengsel tot alle klontjes verdwenen zijn.
  4. Roer voldoende melk erdoor, beetje voor beetje, tot een romig beslag ontstaat.
  5. Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag.
  6. Verhit de boter op de plancha grill en bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
  7. Leeg de pancakes op de borden, druppel ahornsiroop over de American pancakes en serveer er wat frambozen bij, of ander fruit.

Tip

Gebruik een roestvrijstalen spatel om de pannenkoeken om te draaien. Zo draai je de pannenkoek in één keer perfect om zonder hem kapot te maken.

 | Website

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.