Hoe-een-plancha-grill-inbranden
Planchagrill

Een plancha grill inbranden

Hoe een plancha grill inbranden? Als de plancha grill nieuw is, wil je meteen beginnen met grillen. Maar voordat je op de plancha grill kunt grillen, moet je hem inbranden. Althans dat is aan te bevelen.

Waarom moet je in de plancha grill inbranden?

Een plancha grill is gemaakt van staal, dus zonder bescherming gaat de plaat na korte tijd roesten. Om de plancha grill te beschermen tegen corrosie en roest, moet de plaat daarom voor gebruik worden ingebrand. Bovendien zorgt de patina die ontstaat tijdens het bakken ervoor dat het voedsel niet aanbrandt en blijft plakken. Inbranden reinigt ook de staalplaat en verwijdert productieresten.

Hoe werkt inbranden?

Er zijn veel verschillende methoden om in de plancha grill in te branden. Tot voor kort werd inbrandenmet aardappelen aanbevolen. Het proces zelf is heel eenvoudig. Het kost wat oude aardappelen, olie, zout en een paar uur van je tijd. Grillprofessionals raden deze methode volledig af. Bij het “verbranden” van de aardappelen komen giftige stoffen vrij en bovendien wordt er onnodig voedsel verspild. De gebruikelijke methode is nu om alleen met olie in te branden. De plaat wordt vaak ingewreven met olie in plaats van aardappelen.

Welke olie kun je gebruiken?

Zonnebloemolie, koolzaadolie of kokosolie zijn het beste. Zorg er altijd voor dat de olie bestand is tegen hoge temperaturen. Koudgeperste olijfolie is niet geschikt omdat het niet tot hoge temperaturen kan worden verhit. Bij verbranding met olijfolie verbrandt de olie en ontstaan ​​er ongezonde tot giftige bijproducten. Andere ongeschikte oliën zijn koudgeperste koolzaadolie en koudgeperste arachideolie.

Stap voor stap

Schoonmaken

Eerst wordt de plancha-grill grofweg ontdaan van resten. Om dit te doen, veeg je de plaat eenvoudig van beide kanten af ​​met water. De plancha-grill wordt vervolgens afgedroogd.

Vuur en hitte

Nu Wordt de grillplaat weer geplaatst en wordt de grill aangestoken. Het vuur of de hitte bij een elektrische plancha moet lang branden, tot enkele uren. Door het gat in de plancha-grill kun je tijdens het inbranden ook meer hout toevoegen als je een model hebt waarbij dat mogelijk is..

Het inbranden

De olie wordt nu op de plancha-grill gelegd en met keukenpapier verdeeld.

De plancha grill wordt nu gedurende een lange tijd opgewarmd totdat er een zwarte patina ontstaat op de hele plaat. Wrijf de plancha grill bij het inbranden regelmatig volledig in met olie. Je moet ervoor zorgen de plaat heet blijft, dus de plancha niet uitdoen totdat je helemaal klaar bent.

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.